tiistai 19. maaliskuuta 2013

Heppakerhokurssilla!

Seuraavassa Janeten kokemuksia hevoskerhon vetäjä-kurssilta :)

Menin hevoskerhon vetäjä - kurssille Tuorlaan. Kurssi alkoi klo 9, mutta opettajalla oli tieto, että alkamisaika olisi 10.00, joten hän saapui myöhässä. Odottelun ajan saimme tuoreita sämpylöitä, kahvia ja mehua.
Kun opettaja saapui, menimme luokasta aulaan ja opettelimme toistemme nimiä. Sen jälkeen menimme luokkaan ja kävimme monisteita, joita olimme saaneet opettajalta, läpi.
Sen jälkeen meillä oli "tauko" jonka aikana mietittiin ryhmissä leikkejä joita voi leikkiä kerholaisten kanssa. Kun kaikki oli miettinyt tarpeeksi kauan, mentiin taas aulaan ja kokeiltiin leikkejä.
Tämän jälkeen mentiin taas luokkaan lukemaan teoriaa. Hetken päästä meillä oli ruokailu Tuorlan herkullisessa seisovassa pöydässä! Sen jälkeen luettiin taas teoriaa aika kauan.
Teorian jälkeen olimme hetken ulkona, missä koitimme joitain leikkejä. Sen jälkeen menimme ryhmiin ja aloimme miettiä millainen kerho voisi olla ja mitä milläkin kerralla voisi tehdä. Ideana oli, että jokaisen kauden päätteessä olisi merkki-suorituspäivä. Myös se että jokaisessa kaudessa olisi ainakin yksi teema-päivä. Teema-päivä voisi olla vaikka halloween tai vappu tai vaikka nyyttärit keppari-näyttelyillä.
Kun olimme suunnitelleet kauden, esitettiin ne ryhmässä muille ryhmille. Meille jaettiin Hevoskerholainen-vihkot ja hevostieto-kirja. Teoria sisällytti melko selvästi sen, miten ohjataan lapsia kerhossa ja sen ulkopuolella. Myös se, että osaa huomioida juuri sen tietyn kerholaisen, oli paljon esillä. Kaikin puolin kurssi oli mukava ja opettava!
Ainiin ja melkeen unohdin sanoa, että heti kun olimme tulleet ulkoa leikkimästä, saimme tuoreita pullia ja mehua, sekä kahvia. Ainakin ruokapuolesta oli huolehdittu hyvin!

Ja nyt me ollaan Linda Langhin kanssa ajateltu järjestää pienille (8-12-vuotiaille) kerhoa kerran viikossa. Lisää tietoa tulee pian!

Kiitos ja kumarrus hauskalle ja hyvälle kurssin opettajalle, Teresalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti